10-20 (09-18) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Saftig sommermat

Om sommeren liker vi å kose oss og maten skal gjerne være både enkel, rask og smakfull. Med disse deilige oppskriftene fra Delica blir sommerens måltider garantert en suksess!

Ellen Delica

eier: Ellen Gjersøe

Salat med chorizo og kikerter

(til ca 2-3 pers)

- 3 chorizo-pølser
- 1 kinahvitløk - skivet
- 2 nektariner
- 400 g kikerter
- Småbladet salat
- Basilikumblader
- 1 ss revet sitronskall
- 1 ss sitronsaft
- Pesto kryddermix
- Olivenolje
- Parmesan

Slik gjør du:

1. Dersom du bruker tørkede kikerter må disse legges i vann natten over før de kokes.

2. Skjær chorizoene i skiver og stek dem i pannen på medium varme til pølseskivene er gyldne, tilsett hvitløk, sitronskall og litt pestomix-krydder, og fres videre i ca ett minutt. Skjær nektarinen i skiver og tilsett disse i pølseblandingen. Ta pannen av varmen og tilsett de ferdigkokte, avrente kikertene. Tilsett sitronsaften og bland sammen. Tilsett litt olivenolje etter ønske.

3. Server retten blandet med litt småbladet salat og basilikumblader. Topp det hele med litt høvlet parmesan.

Saftig-sommermat

 

Fritatta med poteter, chorizo og sprøstekt skinke (3-4 pers)

- 4 kokte poteter
- 2 chorizo
- 80 g babyspinat
- 4 egg
- 2,5 dl H-melk
- Salt/pepper
- Bruchetta kryddermix
- 150 g mozzarella
- Noen skiver parmaskinke – sprøstekt
- Halvtørkede tomater i olje

Slik gjør du:

1. Skjær chorizoen i skiver og stek på middels varme til skivene har fått gylden farge. Tilsett spinaten og vend den i stekeoljen. Visp sammen egg og melk, smak til med salt og pepper og bruchettamix-krydder.

2. Skjær potetene i tykke skiver og legg disse i en ildfast form. Hell over eggeblandingen og fordel pølser og spinat over dette. Fordel skivet mozzarella rundt i formen.

3. Stekes i ovnen på 180 grader i ca 30 min – eller til eggeblandingen har satt seg.

4. Server med noen skiver sprøstekt skinke og halvtørkede tomater på toppen.

Gorgonzola fikenterte (til ca 8-10 pers)

Bunn:
- 125 g mykt smør
- 2 dl mel
- Eventuelt ferdig butterdeig fra frysedisken

Eggeblanding:
- 4 store egg
- 3 dl H-melk evt fløte
- Salt/pepper

Fyll:
- 150 g gorgonzola dolce (bruk eventuelt de osterestene du har i kjøleskapet)
- 150 g kremost (f.eks Philadelphia-ost)
- 50 g valnøtter (kan sløyfes)
- 5-10 tørkede fiken (avhengig av størrelse)
- 2 pærer (kan sløyfes)
- 50g revet parmasan
- 2 ss flytende honning

Slik gjør du:

1. Kjør smør og mel i foodprosessoren til deigen har satt seg. Ikke kjør for lenge!

2. Hell deigen på bakebordet og arbeid den sammen med hendene. Press deretter deigen ned i paiformen (og opp på sidene) til den er ca 5 mm tykk. Prikk bunnen med en gaffel, og stek i ca 10 min på 180 grader.

3. Strø revet parmesan i bunnen på den forstekte paibunnen. Miks gorgonzola og kremost sammen og spre dette ut over paibunnen. Kutt opp fiken og pære og fordel dette jevn over ostemassen sammen med valnøttene.

4. Visp sammen egg og melk og smak til med salt og pepper. Hell eggeblandingen over ostemassen.

5. Bak terten i ovnen på 160 grader i ca 35-40 min – til den har fått gylden farge og massen har satt seg.

6. Pynt gjerne med friske fiken på toppen av terten, før servering.

7. Server med en deilig salat og eventuelt en deilig parmaskinke – velbekomme!

salat 2